Rörinspektion

Gräv eller bila inte fram ett avlopp innan du utfört en rörinspektion!

Med en rörinspektion ges snabbt besked på hur det står till med avloppssystemet. Har du problem med återkommande stopp i avloppet? Misstänker du skador eller rotbildning i ledningarna? Interspol är certifierade inom rörinspektion och hjälper dig snabbt och effektivt med att upptäcka och förebygga problem.

Hur är skicket egentligen i dina avloppsrören i bostaden?

Är det dags renovera badrummet eller har det varit återkommande stopp i rören på sistone? Interspol erbjuder filmning i era fastigheter för att undvika framtida problem med ledningarna. Den vanligaste metoden för att upptäcka skador eller läckor på avloppsrör är genom inspektion med hjälp av filmteknik och analys.

Interspol utför kontroll med kamera och ultraljud för att se status på avloppssystemet. Statuskontroll är kostnadsfri för fastigheter med mer än 10 lägenheter. Vi lämnar alltid protokoll med mätresultat, bilder och sammanfattning.

Auktoriserade rörinspektörer - Interspol AB

Varför ska man utföra rörinspektion?

Det finns många skäl till att genomföra en rörinspektion och ta reda på rörens skick. Felsökning efter stopp och läckor, kontroll av ny eller ombyggnationer och sökning efter läckage och fuktskador är några av de vanligaste anledningarna. Vi på Interspol erbjuder rörinspektion till såväl villaägare som bostadsrättsföreningar – till ett mycket förmånligt pris.

Interspol har tekniken och metoderna för att inspektera, rengöra och renovera med minimala störningar för omgivningen.

Vi felsöker bland annat orsakerna till dålig lukt, läckage och återkommande stopp i avloppet. Rötter, sprickor eller svacka på ledning, med vår samlade expertis hittar vi orsak till problemen. Med hjälp av sondteknik kan vi exakt hitta och märka ut avloppsledningar även om ritningsunderlag saknas.

Resultatet lämnas sedan över digitalt via länk innehållandes: utlåtande, rekommenderade åtgärder samt slutsats.

Ledningssökning

Är ritningarna ofullständiga?

Eller har du problem med att hitta läckor eller stopp i avloppet? Då är du i behov av en ledningssökning där vi lokaliserar rörens dragning eller olika problem som uppstått. Vi utför ledningssökning i Stockholm och Sundsvall med omnejd.

Så här utför vi en ledningssökning

När vi utför en ledningssökning så för vi in en sond, även kallad sändare i rören. Sonden drivs framåt med hjälp av en rörålskamera som kontinuerligt ger med sig en signal som vi spårar från markytan. Uppe vid markytan har vi en mottagare som fångar upp dessa signaler och vi kan då följa ledningarnas gång under marken.

 

Modern och anpassad utrustning

Interspol använder oss bara av den senaste tekniken. Med vår utrustning kan vi noggrant följa ledningarnas gång genom jord, väggar och betong. Utrustningen är anpassad till att fungera i de flesta utrymmen och områden.

Ledningssökning - Interspol.se

När behöver jag en ledningssökning?

Om du problem med att lokaliserar vart rören tar vägen, vart i rören som det läcker eller har blivit stopp? Med en ledningssökning hittar vi snabbt svårfunna problem som vi sedan kan åtgärda.

CERTIFIKAT

Aktoriserad rörinspektör - Interspol.se

Nyfiken på vad som finns i dina ledningar?

Ring oss på 020-300 000